Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Volkswagen Tiguan – nu med Skoda-grill

Vår spionfotograf fick i går syn på något verkligt udda i de österrikiska delarna av Alperna. Nej, det omaka är inte att denna Volkswagen Tiguan drar på ett släp utan att den har en grill från en Skoda i fronten.

Det är mycket Kodiaq nu, Skodas nya, större suv med plats för sju åkande. Trots att den inte är officiell är det fullt fokus åt det hållet, men vi får vi inte glömma bort dess mindre syskon Yeti som börjar bli till åren. En avlösare börjar kännas högst aktuell och det verkar vara just en sådan på gång. Vi har nämligen bilder på en mycket märklig bil som kör med testutrustning på släp. Som vi ser är det nya Volkswagen Tiguan med maskering fram- och baktill. Det som gör att bilen sticker ut är grillen – den tillhör inte Volkswagen, utan Skoda.

Eftersom vi redan har sett spionbilder på Kodiaq och därmed vet hur den ser ut så kan ju detta inte vara något annat än nya Yeti som mula, det vill säga med nya Yetis teknik under skalet men dolt av en kaross från en annan modell. Klassiskt tillvägagångssätt under en tidig testfas.

Men varför vill då Skoda skylta med att de är ute och testar nya Yeti? Förmodligen i ett rent marknadsföringssyfte. Det är faktiskt inte första gången de gör på detta vis. I fjol syntes en Volkswagen Caddy med Skoda-grill. Då var det nya Roomster som testades, en modell som kort därefter förklarades nedlagd.

Kan dessa bilder även vara ett tecken på att nästa Yeti blir en Volkswagen Tiguan med Skoda-emblem? Det kan mycket väl vara så, Volkswagen-koncernen har ett uppdrag som går ut på att spara stora summor pengar i och med den mycket kostsamma dieselgate-skandalen.