Volkswagen Touareg facelift 2015 Foto: CarPix

Volkswagen Touareg facelift på höghöjdsträning

Volkswagen Touareg generation två har snart nått halvvägs in i sin livscykel och en uppdatering står för dörren. Här har du de första bilderna på Touareg facelift.

Våren 2010 var det premiär för andra generationen Touareg, Volkswagens flaggskepp i suvklassen. Nu står det juni 2013 i kalendern och vi kan visa dig de första bilderna på Touareg facelift som vår spionfotograf tog uppe på hög höjd i Alperna i går.

 Som vi kan se är bilen maskerad i fronten och i baken eftersom det är där de yttre förändringarna kommer att finnas. I fronten kan vi räkna med omgjord stötfångare och frontspoiler, men också uppdaterade strålkastare även om det är nuvarande utseende på dem som kikar fram genom maskeringen. Baktill blir förändringarna motsvarande de framtill, det vill säga ny stötfångare och nya bakljus (även här skymtar nuvarande fram genom maskeringen).

 Några interiörbilder har vi inte men även där kommer förare och passagerare att kunna gotta sig över en del nyheter i och med uppdateringen, inte minst teknikmässigt.

 Motorpaletten som finns i dag kommer att kvarstå – mer eller mindre. Det ryktas om att instegsdieseln V6 TDI på 204 hästkrafter (säljs ej i Sverige) kommer att ersättas av en fyrcylindrig dieselspis som är snålare med dropparna. Den större dieseln, V6 TDI med 245 hästkrafter, sägs pumpas upp till 260 hästkrafter.

 Övriga maskiner misstänker vi kvarstår som de är, det vill säga V6-bensinaren med 280 hästkrafter, V6 TSI Hybrid med 333 hästkrafter samt V8 TDI med 340 hästkrafter. Om de justeras så är det främst för att sänka förbrukningen.

 Volkswagen tänker sig nog världspremiär för Touareg facelift någon gång nästa år, antingen under våren eller absolut senast på Parissalongen under hösten. Lanseringen skulle i så fall förläggas till senhösten/vintern 2014 som årsmodell 2015.