Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Volvo S90 R-Design avslöjad – exklusiva bilder

Volvo S90 har haft världspremiär och Volvo V90 avslöjade vi på Teknikens Värld i början av året och nu är det dags igen – denna gång avslöjar vi S90 i utförandet R-Design.

Vill man göra sin nybeställda Volvo S90 lite tuffare är det R-Design-paketet man ska välja. Men ännu är R-Design till S90 inte släppt och ingen utanför Volvo vet egentligen hur det ser ut – förrän nu eftersom vår spionfotograf lyckades fånga en 190-hästars S90 D4 R-Design på bild tidigare i dag.

LÄS OCKSÅ: Volvo PowerPulse eliminerar turbolagg

Att det inte handlar om en vanlig S90 ser vi tydligt i fronten. Frontspoilern är inte alls densamma som på de modellversioner Volvo hittills visat upp. Den breda, horisontella öppningen längst ned, som på vanliga S90 breder ut sig från sida till sida, är på denna bil knappt lika bred som grillen. Luftintaget under respektive strålkastare är större och täckta med plastkåpor som kanaliserar luftströmmarna, lite som på XC90 R-Design. I övrigt är R-Design-paket till S90 i fronten inte ett dugg likt XC90:ans. Viss maskering kan vi också skönja, till viss del täcker den dimljusen, men helheten skriker mer aggressivitet, med andra ord R-Design som är det sportigare alternativet för kunder som inte vill upp i Polestar-nivån.

Foto: CarPix

Vad som ser ut att saknas på denna S90 R-Design är ytterbackspeglarna i matt silverfinish. Måhända har detta tejpats över för att inte dra till sig nyfikna ögon allt för lätt. Även speciella fälgar i R-Design-utförande saknas och anledningen till det lär vara att bilen har vinterhjul monterade.

Däremot tycker vi oss se att kromlisterna runt fönstren är silkesmatta, precis som på XC90 R-Design.

LÄS OCKSÅ: Volvo V90 avslöjad

Foto: CarPix

Ett sökning i bilregistret ger oss att detta är en svart bil med dieselmotor på 140 kilowatt, det vill säga instegsmotorn på dieselsidan som heter D4 och har 190 hästkrafter. Den kostar i basutförande från 329 000 kronor. Om vi ska gå efter priserna hos XC90 lär en S90 R-Design kosta från 398 000 kronor med tanke på att Inscription-utrustningsnivån kostar 69 000 kronor till S90 och just Inscription till XC90 har samma prislapp som R-Design.