Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo V60 Cross Country på bild utan maskering

Helt omaskerad dök Volvo V60 Cross Country i veckan upp på en bensinmack i Spanien. Självklart undgick den inte att fastna på bild.

För tre år sedan blev Volvo V60 lite ruffigare i ett utförande vid namn XC-Design. Någon vanlig syn på vägarna blev den aldrig. En som däremot kommer att bli betydligt vanligare är Volvo V60 Cross Country som nu finns på bild via autoblog.nl. Att den kommer att bli en vanligare syn baserar vi på utförandet. V60 XC-Design var Volvos svar till de kunder som efterfrågade ett alternativ mellan V60 och XC60. Men med handen på hjärtat, XC-Design var aldrig ett mellanting av de båda.

Ett mellanting är däremot V60 Cross Country. Tydligt förhöjd markfrigång i kombination med oömma plastsjok och hasplåtar brukar vara populärt bland bilköpare. Se bara på XC70 och V40 Cross Country.

Tittar vi på bakluckan ser vi ett T5-emblem. Slår vi därefter in registreringsnumret på bilen i Transportstyrelsens fordonsregister får vi fram att det är just en T5 vi ser. Det betyder en femcylindrig turboladdad motor på 254 hästkrafter, samma maskin som finns i exempelvis V40 Cross Country. Detta är en utdöende maskin. Vanliga V60 i T5-utförande har en rak fyra på 245 hästkrafter, mer i linje med Volvos nya motorfilosofi. Så frågan är om T5-femman är testbilen förbehållen och inte aktuell när det vankas lansering, som vi tror äger rum det närmaste halvåret.

Själva presentationen lär äga rum i höst, kanske redan nästa månad.

Nästa generation V60 Cross Country väntas komma 2017. Först ska V70-efterträdaren presenteras.