Volvo XC40 Foto: CarPix

Volvo XC40 med hög solskyddsfaktor

Solen är mycket starkare i Spanien än i Norge. Därför har Volvo XC40 fått hög solskyddsfaktor som skyddar mot både solens strålar och kamerans blixt. Men under skyddet ser vi vad som döljer sig.

Bild från dn.no

I fredags kunde norska dn.no avslöja Volvo XC40 då en läsare till dem smygfotograferade bilen helt avklädd under en officiell fotosession i vackert landskap. Bilden ser du här intill.

 Vår spionfotograf har i samma veva fångat XC40 i Spanien där Volvo för tillfället håller hus för att testa bland annat V40-brodern. Trots maskeringen som ska dölja vad det är för bil det rör sig om kan vi se skillnader gentemot vanliga V40 som presenterades i tidigare i år och som vi provkörde i förra veckan (klicka på länken för webb-tv). 

 I fronten ser vi att grillen har ett lite ruffigare utseende och att stötfångarens nedre del skiljer sig åt framför allt där dimljusen/varselljusen sitter. Även dörrtrösklarna har en annorlunda, mindre slät utformning än på V40 och på taket ser vi integrerade rails vilket hör en XC-Volvo till. Baktill kan vi tydligast se hur V40/XC40 gör sig med avtagbar dragkrok.

 Vår spionfotograf låter hälsa att bilen på bilderna här är något högre än V40 och att de även lyckades ta sig en tjuvtitt på interiören. Då kunde de se att det saknades något på mittkonsolen. Det var liksom en tom yta som inte stämde med hur det ser ut i V40. Om det är något XC40-specifikt eller inte återstår att se. Kanske det ska appliceras något skogsmulleattribut på den platsen.

 Under huven blir det sannolikt motsvarande motorpalett som i V40, det vill säga en rad olika bensin- och dieselmotorer som kan kopplas till antingen manuella eller automatväxlade lådor.

 Räkna med att XC40 har världspremiär på bilsalongen i Paris i höst.