Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blinkershandske – cyklistens livräddare

Bilister och cyklister sida vid sida kan i många fall skapa riktigt farliga trafiksituationer. Nu finns dock ett hjälpmedel för att göra cykelfärden aningen säkrare, handskar med inbyggda blinkers.

https://youtu.be/PCRJu2ThymU

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Som cyklist i trafiken är det väldigt viktigt att synas, något som många cyklister i dag inte verkar ha en tanke på. Blinkershandskarna från amerikanska Zackees kan dock vara en bra säkerhetsutrustning som komplement till cykelhjälm.

Det är tidigare Google-programmeraren Zack Vorhies och designern Murat Ozkan som har tagit fram handskarna som med hjälp av LED-dioder tydligt visar andra trafikanter vad till exempel cyklisten tänker göra. Handskarna som kostar 75 dollar, cirka 640 kronor, har uppladdningsbara batterier som på en laddning ska ha en batteritid på cirka två månader vid normal användning. Själva blinkersfunktionen aktiveras med en knapp mellan tummen och pekfingret och handskarna är även tvättbara.

Frågan är dock om dessa handskar skulle fungera då bilister inte verkar vara medvetna om att bilar är utrustade med blinkers, men kanske är cyklister bättre på att blinka.