Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BMW 1-serie M Performance sedanBMW 1-serie M Performance sedanBMW 1-serie M Performance sedan
BMW 1-serie M Performance sedan

BMW 1-serie blir snabb M-sedan

BMW har planer för att introducera  en ny M Performance-modell på kommande 1-serie Sedan. Den skulle i så fall placera sig direkt under storheterna M5 och kommande M3.

Som vi tidigare har berättat kommer Mercedes och Audi presentera CLA 45 AMG respektive S3 som sedanmodell innan 2013 års slut. För att kunna möta den hårda konkurrensen ska kommande sedanversionen av 1-serie bli en M Performance-bil soch vara utrustad med en 2,0-liters turbomotor med en bit över 300 hästkrafter.

I slutet av förra 1-seriens produktcykel presenterades den smått fantastiska 1-serie M Coupé, BMW:s minstingcoupé hade fått 340 hästkrafter. Succén var ett faktum och den limiterade upplagan sålde slut på nolltid. Tidigare i år började M135i med 320 hästkrafter att säljas och trots att den inte är riktigt lika vass och exklusiv imponerade den ändå. Beslutet att börja tillverka en tredje och ännu värre M-version av 1-serien kan troligtvis inte ha tagit lång tid att fatta.

Källor inom BMW berättade nyligen för Autocar att intresset för en 1-serie M Sedan finns och om kapacitet redan hade funnits hade utvecklingen hunnit betydligt längre än vad den befinner sig i dag. Marknaden för kompakta prestandasedaner kan tyckas obefintlig men enligt BMW:s egna undersökningar är intresset för segmentet starkt ökande, speciellt i Nordamerika och Kina.

De traditionella M-modellerna M3 och M5 har med tiden vuxit till sig. De har blivit mer kraftfulla och lyxigare men även mindre alerta i sitt uppträdande. Första generationen M3 E30 presenterades 1985 och var kompakt med sina drygt 4,3 meter i längd. Dagens utgående M3 har vuxit till sig rejält och kommande M3 blir inte mindre. Detta tydliggör behovet ytterligare.

Fortfarande är det oklart om BMW 1-serie Sedan M Performace kommer att byggas på antingen nuvarande 1-serieplattformen eller den kommande framhjulsdrivna UKL1-plattformen. I båda fallen finns möjlighet till fyrhjulsdrift.  BMW själva säger att det är cirka 15 procent dyrare att bygga på dagens 1-serieplattform än UKL1-plattformen.

Vad som däremot redan är bestämt är att BMW 1-serie Sedan M Performance kommer att drivas av en turbofyra. Med störta sannolikhet blir det en tvålitersmaskin som baseras på dagens N20-motor. I dagsläget ger den starkaste N20-versionen 245 hästkrafter men i 1-serie Sedan M Performance blir toppeffekten som tidigare nämnt över 300 hästkrafter.

Fortfarande är mycket oklart om bilen och den kommande tiden är hektisk för BMW:s del då många nya modeller ska presenteras.  BMW 1-serie Sedan M Performance lär vänta på sig till 2015 innan den premiärvisas.

Vår illustration ovan visar hur modellen skulle kunna se ut när den kommer i produktion.