Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101216-bmw-1-serie-facelift
101216-bmw-1-serie-facelift
101216-bmw-1-serie-facelift
101216-bmw-1-serie-facelift Foto: BMW AG for press purposes only

BMW 1-serie Coupé och Cabriolet uppdateras

Coupé- och Cabriolet-versionerna av 1-serien blir inget undantag från BMW:s strategi att ändra men ändå ändra så lite som möjligt. Kommer någon att se skillnaderna?

BMW har för vana att inte göra för mycket när de ansiktslyfter sina modeller, det tas snarare i i underkant. Sedan några månader tillbaka har bilspionen kunnat rapportera om maskerade 1-serie-bilar ute på vägarna. Ett ansiktslyft var alltså på väg, och nu är det här, och som väntat måste man anstränga sig för att se nyheterna.

Vi konstaterar till att börja med att BMW inte har gjort några mekaniska förändringar. 135i drivs förvisso numera av N55-motorn med twinscrollturbo men det har den gjort sedan i våras. Tyskarna har i stället lagt sin energi på små men noggrant valda karossförändringar. Strålkastarna har stöpts om och baklamporna har uppdaterats med LED-remsor. Frontspoilern har ritats om, något som enligt BMW inte bara är en kosmetisk åtgärd. De nya luftintagen är utformade så att de styr in luft till hjulhusen och därmed skapar en slags luftbubbla runt hjulen vilket minskar luftmotståndet. BMW hävdar att detta ska påverka förbrukningen i positiv riktning men har inte släppt några siffror för att styrka sin uppgift.

På insidan kommer 1-serie-förare märka av nya materialval och om man tittar riktigt noga så kan man se att knappen för antisladdsystemet, tidigare märkt ”DSC”, har fått en ny internationell symbol.

Läs mer

Test och provkörningar