Foto: (c)MM!

BMW 4-serie Cabriolet officiell – bilder och fakta

Det var väl egentligen ingen som inte visste hur den skulle se ut men nu är den i alla fall här – BMW 4-serie Cabriolet – med ett plåttak som kan försvinna på 20 sekunder.

Efter förra veckans bildläckage kommer nu en stor samling officiella bilder från BMW som visar den helt nya 4-serie Cabriolet i helfigur. Den fysiska premiären sker på bilsalongen i Los Angeles 19 november men redan nu berättar BMW allt om ”fyrcabben”.

 Som väntat är cabrioletmodellen så när som exakt likadan som coupén. Det betyder att det är en 464 centimeter lång och 183 centimeter bred bil. Cabrioletmodellen är dock 10 millimeter högre än coupén och faktiskt ganska mycket tyngre. Vid en jämförelse av 435i, som är ett av tre motoralternativ vid lansering, visar det sig att cabrioleten väger 1 815 kilo mot 1 585 för coupén. Vid lanseringen finns även 420d och 428i att tillgå, fler motoralternativ ansluter inom kort.

 Inför premiärvisningen fanns det viss tvekan om det skulle bli ett tyg- eller plåttak men som vi ser nu bestämde sig BMW för det senare. Taket fälls i tre delar på 20 sekunder och manövern kan utföras i hastigheter upp till 18 km/h. Med taket uppfällt ryms 370 liter bagage i bagageutrymmet men när taket fälls minskar kapaciteten till 220 liter. För lastvänlighetens skull följer det hoppackade plåttaket med bakluckan upp när man ska lasta. Elektriskt manövrerad baklucka är därmed ett måste och standardutrustning. Elektrisk manövrering är standard även när det gäller stolarna som, för första gången när det gäller BMW, kan utrustas med nackvärmande fläktar.

 Vi väntar fortfarande på de svenska priserna men den som är riktigt sugen kan beställa en 4-serie Cabriolet redan nu och vänta sig att få den levererad i mars 2014.