Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100622-bmw-5serie-m-sport
100622-bmw-5serie-m-sport
100622-bmw-5serie-m-sport
100622-bmw-5serie-m-sport

BMW 5-serie avslöjad med M-paket

Vi har nyligen fått provköra nya BMW 5-serie Touring och som ett brev på posten har bilder på 5-serien utrustad med M-paket läckt ut. Nu ser vi hur de nya M-godsakerna ser ut och samtidigt får vi en god föraning om kommande M5.

En serie bilder som visar nya BMW 5-serie Touring utrustad med M-paket har läckt ut på nätet och som så många gånger förut är det Bimmertoday som har fått tag i materialet. Den här gången består materialet av en skannad broschyr som visar de M Sport-tillbehör som kommer att bli tillgängliga till 5-serien, troligtvis redan i höst. M-tillbehören sitter på Touring-modellen men de kommer med all sannolikhet även gå att få till sedanmodellen.

I likhet med M-paketet till gamla 5-serie innebär det nya att bilen får ett betydligt fläskigare utseende och kommer närmare marken. Mellan hjulen syns breddade sidokjolar men mest syns förstås den helt omskurna frontspoilern med sina stort gapande luftintag. Den nya fronten ger 5-serien ett aggressivt utsseende som till stor del kommer att överensstämma med M5, precis som fallet är med gamla 5-serien dess M-version. Den läckta broschyren avslöjar också baken som har fått en diffusor och kromade ändrör samt två nya fälgalternativ.

Interiörbilderna är mörka och svåra att tyda men vi ser i alla fall en ratt med en M-logga. Designen är densamma som på vanliga 5-serien, måhända är kringlan aningen tjockare. Den invändiga M-utrustningen innefattar dessutom antracitgrått innertak, ny växelspaksknopp samt nya färg- och materialval. Broschyren säger ingenting om eventuella mekaniska uppgraderingar men vi kan nog åtminstone räkna med en lägre och hårdare sportfjädring.

Läs mer