Foto: auto.sohu.com

BMW 5-serie facelift med iDrive Touch på bild

BMW 5-serie facelift har vi redan tagit del av i form av avslöjande bilder den senaste månaden. Nu kan vi lägga till ytterligare en avslöjande bild, nämligen på interiören med nya, fingerkänsliga iDrive Touch.

Efter sommaren är det dags för BMW 5-serie facelift att nå de första kunderna. BMW har ännu inte visat upp nyheterna på bilen men vi vet redan vad som är nytt, åtminstone utseendemässigt. Den senaste månaden har det dykt upp avslöjande bilder dels från Kina och dels från vår spionfotograf. Bilder som visar nya fronten och den ytterst sparsamt förändrade baken.

 Dagens bild, även den från Kina, visar för första gången interiören hos 5-serie facelift (här i M-utrustat utförande, se ratten). Innan man studerat den noggrant är det lätt hänt att man viftar bort den som ointressant då det ser likadant ut som i 5-serie i dag. Men fokuserar man på mittkonsolen ser man en ”tydlig” nyhet – iDrive-vredet.

 Sedan tidigare vet vi att BMW i sommar ska släppa ny, uppdaterade iDrive med tilläggsnamnet Touch. Det innebär, förutom ny och förbättrad mjukvara, även ny hårdvara. BMW har lagt på en beröringskänslig platta ovanpå själva vredet. På den kan man svepa sina fingrar för att exempelvis bokstavera, zooma in och ut på navigationskartan samt navigera i densamma och i webbläsaren.

 Hur iDrive Touch fungerar kan du se i filmen nedan.

https://youtu.be/V_WOsXSIcqw?width=575&height=353