Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100630-bmw 5serie m-paket
100630-bmw 5serie m-paket
100630-bmw 5serie m-paket
100630-bmw 5serie m-paket

BMW 5-serie med M-sportpaket – första bilderna

För bara en dryg vecka sedan läckte det ut bilder från en broschyr visandes nya BMW 5-serie Touring med M-paket. Nu har de första riktiga bilderna på M-paketet läckt ut och det sitter nu på en sedan.

Nya BMW 5-serie, internet benämnd F10 (sedanen) och F11 (kombin), har nyligen gjort entré i bilhallarna (kombin dock bara i bilkonfiguratorn på webben, kommer till återförsäljarna i september). Men det är något som saknas där i bilhallarna, nämligen 5-serie med M-paket (eller M-sportpaket som det egentligen heter). Exakt när M-paketet till nya 5-serie gör sin debut hos återförsäljarna vet vi inte, däremot vet vi nu exakt hur det ser ut tack vare en broschyrläcka på webben i dag.

På bilderna ser vi tydligt vad ett M-paket innebär. Fronten blir hungrigare tack vare omarbetad stötfångare och spoiler med djupa luftintag. Längs tröskellådorna har det monterats mer utkarvade kjolar än de runda som sitter på 5-serie i normala fall. Baktill har nedre delen av stötfångaren knådats om och inhyser i M-paketutförande en stor diffusor som rundar in de båda ändrören i mörk blank krom. Bakluckans bakkant har försetts med en liten – men för de intresserade antagligen naggande god – vinge.

Till M-paketet hör också två stycken dubbelekrade M-fälgar, 18 tum som är standard och 19 tum som är tillval.

Interiört handlar det i M-sportutförande om – som brukligt – om treekrad sportratt och växelväljare/knopp med M-emblem, sportsstolar i textil och alcantara, M-unik dekorlist i hexagonmönstrad aluminium samt innertak i antracitgrått.

Vad som inte framgår av det läckta materialet är om några tekniska förändringar erbjuds med M-paketet. Förmodligen kan man tänka sig att ett sportchassi eller liknande ingår.

Läs mer

Test och provkörningar