Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: DANIEL_KRAUS/photos@daniel-kraus.com

BMW 7-serie i exklusiv jubileumsutgåva

BMW Individual 7-serie THE NEXT 100 YEARS – just så heter BMW:s jubileumsutgåva av senaste generationen 7-serie som markerar företagets 100 avverkade och kommande år i branschen.

https://youtu.be/2XZsLcrqdms

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

BMW har på sistone spottat ur sig en handfull nya varianter av nyaste generationen 7-serie, den ena lyxigare än den andra. Nu är det dags för ytterligare en lyxlimpa, exklusivare än någonsin eftersom den endast byggs i 100 exemplar och dessutom med årets längsta modellnamn. För vad sägs om toppversionen av nya toppversionen – BMW Individual M760Li xDrive Model V12 Excellence THE NEXT 100 YEARS. Den över fem meter långa lyxlimousinen med V12:a under huven mäter hela 68 tecken, inklusive ”ordmellanrum”, på längden.

Men nu är det inte det långa modellnamnet som är den stora nyheten här. BMW Individual 7-serie THE NEXT 100 YEARS, som serien heter, har tagits fram som en hyllning till företagets 100 år i tillverkningsindustrin för först flygplansmotorer, därefter motorcyklar och till sist bilar, och som ett avstamp inför företagets kommande 100 år (som vi redan har sett i form av konceptbilen BMW Vision Next 100).

Foto: DANIEL_KRAUS/photos@daniel-kraus.com

BMW Individual 7-serie THE NEXT 100 YEARS erbjuds i fem olika modellvarianter med totalt tre olika motorer. Dessa är:

BMW Individual 740Le iPerformance THE NEXT 100 YEARS

BMW Individual 740Le xDrive iPerformance THE NEXT 100 YEARS

BMW Individual 750Li THE NEXT 100 YEARS

BMW Individual 750Li xDrive THE NEXT 100 YEARS

BMW Individual M760Li xDrive Model V12 Excellence THE NEXT 100 YEARS

Alla modellversioner är av den hjulbasförlängda varianten som betyder 14 centimeter extra bil. ”Minstingen” i gänget är laddhybridversionen 740Le där en tvåliters bensinfyra samverkar med en elmotor för att tillsammans klämma ur sig 326 hästkrafter. Den finns med både bak- och fyrhjulsdrift. Mellanalternativet har en V8 på 4,4 liter och 450 hästkrafter och erbjuds med antingen bak- eller fyrhjulsdrift. Enbart fyrhjulsdriven är toppalternativet med V12-motor på 610 hästkrafter, tio fler än i vanliga M760Li som för övrigt är en M Performance-modell.

Oavsett modellversion är det en och samma karossfärg som gäller, nämligen den exklusiva BMW Individual-kulören Centennial Blue Metallic. Bilarna är dessutom fullproppade med andra BMW Individual-detaljer, bland annat Merino-lädret som klär stolarna och andra ytor på insidan.

Fälgarna mäter 20 tum och, du gissade rätt, kommer från BMW:s Individual-program.

Trots att det handlar om väldigt lyxiga versioner av nya 7-serie finns det en diger extrautrustningslista för den som vill göra sin jubileums-7-serie ännu exklusivare. Bland annat finns exklusiva belysningsattiraljer, bättre ljudsystem, stolar med massage och fläktar, fyrzons klimatanläggning och mycket mer.

För att markera vad det är för bil det handlar om kommer alla 100 exemplar som ska byggas att ha formuleringen ”The Next 100 Years” på B-stolparna, på dekorlisten ovanför handskfacket och ingraverat på nackstöden. Varje bil kommer dessutom att vara numrerad från 1 till 100. Framför växelväljaren hittar man serienumret.Vid köp av en BMW Individual 7-serie THE NEXT 100 YEARS ingår även en Montblanc-penna som är exklusivt framtagen för ändamålet och därför är färganpassad till bilen.

https://youtu.be/I3hdd8ts6uE

Gilla på Facebook för fler videoklipp!