Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080702-bmw-7-serie
080702-bmw-7-serie
080702-bmw-7-serie
080702-bmw-7-serie

BMW 7-serie tittade fram på golftävling

Lanseringen av nya BMW 7-serie närmar sig med stormsteg. Vi har sett otaliga spionbilder, som dessvärre har avslöjat ganska lite om den nya bilens utseende. Nu har vi dock äntligen fått se den första smygtittsbilden.

Karossformerna på nuvarande BMW 7-serie har varit hett omdiskuterade ända sedan de föddes. Kritikerna har spytt galla över Chris Bangles oortodoxa linjer, medan andra har uppskattat nytänkandet. Fler och fler verkar numera vara av den åsikten att Bangles design börjar falla på plats och anta acceptabla former. Det kolossalt stora konceptet CS som visades för ett par år sedan hyllades av de flesta för sina kraftfulla former. Då ryktades det om att CS var en fingervisning om hur kommande 7-serie kommer att se ut. Nu vet vi att så är fallet.

På en BMW-sponsrad golftävling som gick av stapeln i dagarna gjorde nya BMW 7-serie sitt första, och mycket blyga framträdande. På en stor reklamtavla kunde nosen på den nya bilen beskådas. Som vi kan se är bilden mycket mörk och det är endast grillens gälar och de främre strålkastarna som syns. Detta räcker dock för att vi ska kunna se att nya 7-serien blir mycket lik CS-konceptet. Den hajlika fronten med de kraftigt utdragna gälarna och de ilskna strålkastarna är i det närmaste identiska.

Nya BMW 7-serie förväntas bli avtäckt mot slutet av sommaren för att strax innan årsskiftet nå försäljningshallarna. Bortsett från den nyligen visade smygtittsbilden har vi utifrån de många spionbilderna kunnat se att den nya generationen blir betydligt slankare än den nuvarande. Axelavståndet ser ut att ha växt betydligt vilket borgar för ännu trevligare köregenskaper. Det ryktas om ett antal tekniska innovationer, bland annat en åttaväxlad automatlåda. M3:s V8-motor uppges var aktuell för nya 7-serie, såväl som en uppdaterad version av den nuvarande V12-motorn på sex liter.

Läs mer

Bilspionen