Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Roman Raetzke / Alpina

BMW Alpina XB7 uppdaterad med monsterfronten

När BMW släpper en ny modell dröjer det inte länge innan BMW-specialisten Alpina sätter igång och bearbetar den. Senast i raden är storsuven X7 med den omdiskuterade frontdesignen.

Affären är klar, men det är först efter år 2025 BMW helt och hållet tar över Alpina och fram till dess fungerar det som vanligt – Alpina förädlar i stort sett alla BMW-modeller, till och med den stora suvkolossen X7 som i våras uppdaterades med bland annat en omdiskuterad frontdesign. Nu är det dags för Alpina version, XB7, att få samma uppdatering.

De tvådelade strålkastarna och den stora, belysta grillen finns även på Alpina XB7, men det som skiljer den från BMW X7 är de sedvanliga Alpina-attributen såsom den djupa frontsplittern, sidokjolarna, stötfångaren bak och de fyra avgasutblåsen. XB7 har också Alpina-typiska 23-tumsfälgar i 20-ekersdesign.

XB7 har samma 4,4-liters V8 med mildhybridteknik och dubbelturbo som finns i X7 men effekten är enligt Alpinas pressmeddelande uppskruvad till 621 hästkrafter, 100 fler än X7 M60i men lika mycket som innan ansiktslyftningen. Prislappen säger 170 500 euro.