Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BMW återkallar hundratusentals bilar efter dödsfall

En större återkallelse har drabbat BMW på grund av ett fel som kan göra bilarna strömlösa och därmed stanna på ett livsfarligt sätt i en trafiksituation. Felet har orsakat ett dödsfall. Svenska BMW-bilar berörs varken av felet eller återkallelsen.

I brittisk media kan vi i dag läsa om att BMW i Storbritannien återkallar knappt 312 000 exemplar av bensin- och dieseldrivna 1-serie, 3-serie, X1 och Z4 tillverkade mellan mars 2007 och september 2011. Anledningen till återkallelsen ska enligt BMW bero på ”konstruktionen av en kabelkonfiguration som av bilens vibrationer potentiellt kan orsaka friktionskorrosion på en strömfördelarkontakt”. En kortare förklaring är att bilbatteriet kan tappa kontakten med säkringsboxen vilket gör bilen helt strömlös. Bilen stannar då och det utan att föraren kan få bromsljusen att lysa eller varningsblinkersen att fungera.

Ett dödsfall på grund av det allvarliga felet har registrerats. Det var på juldagen 2016 som en förare av en Ford Fiesta på i mörker väjde för en BMW som fått stopp mitt på vägen, utan möjlighet till någon form av signal i form av bakljus, bromsljus eller varningsblinkers. Ford Fiesta-föraren väjde in i ett träd och omkom.

Problemet ska ha varit känt för BMW sedan 2011 då klagomål inkom. De återkallade därför under 2013 en halv miljon bilar i USA för att åtgärda problemet. Även i Kanada, Australien och Sydafrika har den tyska biltillverkaren återkallat bilar för åtgärd.

I Storbritannien återkallade BMW i fjol 36 410 bilar tillverkade mellan december 2009 och augusti 2011 på grund av felet, men nu visar det sig att problemet är betydligt större än så och berör väldigt många fler modeller och versioner av fler årgångar än vad de tidigare trodde.

I februari 2016 uttalade sig en kvalitetsansvarig ingenjör inom BMW i Storbritannien om problemet, alltså före dödsolyckan. Då sa han att felet inte var kritiskt eftersom det inte hindrar bilens bromsar och styrning från att fungera.

”Det är inget säkerhetsfel eftersom en förvarning ges till användaren i de flesta fall”, sa han då för drygt två år sedan.

I Storbritannien kommer berörda bilägare att kontaktas av BMW där de uppmanas att uppsöka verkstad för byte av de felorsakande delarna. Bytet är kostnadsfritt och beräknas ta två timmar.

Svenska BMW-ägare berörs inte

Teknikens Värld har kontaktat BMW Sverige som meddelar att svenska BMW-bilar inte berörs av felet eller återkallelsen då det endast berör högerstyrda bilar.