110630-bmw 1 m coupé

BMW bjuder på mer galenskap

Som inte BMW 1-serie M Coupé är ett dragplåster nog i sig själv har nu BMW Kanada låtit göra en andra tokcool reklamfilm med den lilla besten. Återigen handlar det om att låta bakhjulen drifta ut, denna gång på...

...vad man benämner världens högst belägna helikopterplatta.

I förra reklamfilmen för tre veckor sedan fick vi se BMW 1-serie M Coupé bredsladda igenom tjocka betongblock med hål utskurna för att bilen precis ska få plats. Snyggt och tufft, men det är med all säkerhet utfört med hjälp av datoranimering.

Så även i denna nya reklamfilm. Bilen lär verkligen inte drifta omkring på helikopterplattan högst upp på Los Angeles högsta skyskrapa. I stället lär det hela vara filmat nere på marken och i datorn har man därefter placerat bilen uppe på helikopterplattan. Men effektfullt är det och verkligen inget man ska prova på där hemma (för den som nu har helikopterplatta på taket).

Killen bakom ratten, precis som i förra reklamfilmen, är stuntföraren Greg Tracy, känd från en lång rad filmer, bland annat Bourne Identity, The Dukes of Hazzard, The Italian Job och The Fast and the Furious.

Världens högst belägna helikopterplatta hittar vi i Indien, 6 400 meter ovan havsnivån. BMW Kanada bör således syfta på att plattan i filmen är den högst belägna räknat bland de som är placerade på hus.