Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110316-bmw-nyheter110316-bmw-nyheter110316-bmw-nyheter
110316-bmw-nyheter

BMW-chefen avslöjar årets nyheter

2011 ser ut att bli ett nyhetsrikt år för BMW. Storchefen Norbert Reithofer bekräftar nu att vi under året kommer att få se en hybriddriven 5-serie, nästa generation 1-serie samt efterlängtade M5.

I samband med att BMW presenterade sitt senaste bokslut tidigare i veckan gjorde vd Norbert Reithofer en del intressanta avslöjanden. Vid den stora presskonferensen gick Reithofer inte in på några detaljer men berättade ändå att en bil han kallade ”New Energy Vehicle” ska lanseras i Kina under året. Det handlar med största sannolikhet om produktionsversionen av konceptbilen ActiveHybrid 5 som visades förra året och Reithofer beskrev bilen som en bil från Kina, för Kina. Den kommer med andra ord att både tillverkas och säljas i Kina och vi ska nog inte vänta oss att den kommer till Europa i första taget.

Den hybriddrivna 5-serien har förekommit flitigt på spionbilder den senaste tiden men ligger ändå i lä jämfört med nästa generation 1-serie som tycks fastna på spionfotografernas linser var och varannan dag. När Reithofer vid presskonferensen berättade att nya 1-serien ska lanseras senare under året var det det första officiella beskedet från BMW angående den nya generationen.

Som en extra bonus berättade Reithofer att den efterlängtade och uppenbarligen försenade Mini Coupé ska lanseras 2011. Den kommer dock att hamna delvis i skuggan av en av årets mest emotsedda bilnyheter: nya M5 som kanske begår premiär redan i april på bilsalongen i Shanghai.

Läs mer