Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BMW Compact Sedan Concept visar 1-serie Sedan

BMW presenterar den nya konceptbilen Compact Sedan och troligtvis är det 1-serie sedan som vi får en förhandstitt på. En konkurrent till Mercedes CLA och Audi A3 Sedan.

För närvarande pågår som bekant bilsalongen i Los Angeles, men även i kinesiska Guangzhou presenteras en hel del nya bilar. Det är här BMW visar upp sin senaste konceptbil för världen.

Den går under namnet Compact Sedan Concept och troligtvis ger den oss ett hum om hur en sedanversion av 1-serie kan komma att se ut, eller rent utav 2-serie Gran Coupé. Tidigare i år lanserade BMW den ansiktslyfta versionen av 1-serie och nu vill de uppenbarligen ge sig i kast med bland annat Audi A3 Sedan och Mercedes CLA.

Utseendemässigt syns flera likheter med nuvarande modeller även om linjerna är något vassare, men produktionsversionen som redan testas av BMW kommer att bli något mer nedtonad. Interiören påminner om en kombination av vanliga 1- och 2-serie samt i-modellerna. Obehandlat trä blandas med borstat aluminium och stolarna är läderklädda med accentuerande orangea detaljer, som kompletteras av interiörbelysning i samma färg.

Konceptbilen har även panoramaglastak, head up-display och infotainmentsystem med 8,8 tum stor skärm. BMW är förtegna om tekniska detaljer kring bilen men det är troligt att produktionsversionen kommer att baseras på samma UKL-plattform som 2-serie Active Tourer och Mini. Motorerna blir troligtvis en variation av tre- och fyrcylindriga maskiner som driver på framhjulen. Fyrhjulsdrift blir troligen även aktuellt.