Foto: Bilenkin Classic Cars, Andrey Saakyan

BMW E92 förklädd till 1960-talsbil

Bilenkin Classic Cars har skapat en retrodesignad bil som bygger på BMW 3-serie E92 och den kan bli din för drygt 2,3 miljoner kronor.

Den ryska krossbyggaren Bilenkin Classic Cars presenterade nyligen sin senaste bil på bilsalongen i Dubai. Bilen går under namnet ”Vintage” och som det antyder är inspirationen hämtad från 1960-talsbilar.

Foto: Bilenkin Classic Cars, Andrey Saakyan

Men trots att Vintage må se ut som en äldre bil är det modern teknik som gömmer sig under skalet. Bilen baseras nämligen på BMW 3-serie Coupé, alltså E92. Bilenkin har verkligen gjort ett digert jobb med att bygga bort allt vad BMW heter, och det enda som påminner om grundbilen är taklinjen.

Foto: Bilenkin Classic Cars, Andrey Saakyan

I övrig är i stort sett allt specialbyggt och karossen är till stor del tillverkad i plast. Utseendet så som lack och inredning beror på kundens preferenser och hur mycket denne är beredd att betala. Den guld och turkos-färgade bilen som syns på bilderna är en av de exklusivare versionerna, och här de verkligen tagit ur svängarna. Paisley-mönstrad inredning som kompletteras av kristallglasinlägg i dörrsidor och växelspaksknopp samt ädelträ på instrumentpanelen.

Foto: Bilenkin Classic Cars, Andrey Saakyan

Företaget planerar att bygga cirka tio exemplar om året och grundpris för en Vintage är cirka 130 000 euro, motsvarande 1,2 miljoner kronor. Lyxversionen kostar cirka 2,3 miljoner kronor, men pris beror helt på kundens önskemål.

Så här ser en BMW E92 ut i originalutförande.