Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BMW M3 DTM Champion EditionBMW M3 DTM Champion EditionBMW M3 DTM Champion Edition
BMW M3 DTM Champion Edition Foto: BMW

BMW firar med M3 DTM Champion Edition

Under 2012 återvände BMW  till DTM efter 20 års frånvaro. Inte nog med att BMW Team Schnitzer  hamnde långt upp i team-mästerskapet. Dessutom vann den kanadensiska  föraren Bruno Spengler förartiteln.

Nu firar BMW sina framgångar från racingbanorna genom att avtäcka BMW M3 DTM Champion Edition. Den exklusiva M3:an hämtar utseendet från Spenglers vinnarbil och erbjuds bara i den unika metallicfärgen Frozen Black. För att hylla den framgångsrika DTM-bilen ingår även ett antal specifika dekaler. På kolfibertaket återfinns de klassiska M-dekalerna i rött, mörkblått och ljusblått. Bakom främre hjulhusen sitter klassiska Motorsport-logotypen och på de bakre sidorutorna finns Bruno Spenglers namn samt den kanadensiska flaggan. För att avsluta transformationen har M3 DTM Champion Edition mattsvarta fälgar, en rad kolfiberdetaljer och är utrustad med Shadowline-paket.

På insidan hittar vi en unik Alcantara-ratt, svart Novillo läderinredning och M-brodering på handbromsspaken. DTM Champion Edition innebär även att M3:an är fullsmetad med Competition-paketet och alla tänkbara M-tillbehör, dessutom är stora navigatorn standard.

Om du är helt såld på nya M3 DTM Champion Edition måste du skynda dig på, endast 54 exemplar kommer att tillverkas men då ingår en körkurs av Bruno Spengler. De börjar byggas i februari. För övrigt kommer den att kosta 99 000 euro i Tyskland, 30 250 mer än en vanligt M3. I svenska kronor räknat rör det sig om 856 000 kronor. Notera att priset inte är applicerbart på den svenska marknaden då M3 är dyrare här än i Tyskland.