Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bilden är ett montage.Bilden är ett montage.Bilden är ett montage.
Bilden är ett montage.

BMW-förare mest ohyfsade i trafiken

BMW-förare, i synnerhet de som kör M3, är mest ohyfsade i trafiken. Det säger en ny brittisk undersökning.

Det är inte första gången BMW-förarna får på tafsen i undersökningar. Förra sommaren fick drygt tusen svenskar i en YouGov-undersökning frågan vilket märke de mest hänsynslösa förarna kör. BMW hamnade i topp.

För några år sedan klargjorde en brittisk undersökning att de argaste förarna hittar man i BMW-bilar och Folksam tog samtidigt fram statistik som visade att BMW-bilar är oftare inblandade i olyckor än andra bilmärken.

Nu är det återigen dags för BMW-förarna att ta fram skämskudden för nu har ytterligare en undersökning, även den brittisk, slagit fast att denna kategori bilförare är mer ohyfsade än andra i trafiken. Det är brittiska TV-kanalen Dave som till drygt 2 000 britter ställt frågan vilka bilar de mest opolerade förarna sitter i.

Klar etta i undersökningen, som var av typen flervalsalternativ, blev förare av BMW M3 med 56 procent av rösterna. Range Rover-förarna ligger också högt upp med 48 procent av rösterna och Audi TT-förarna på tredje plats med 43 procent. Mercedes C-klass landade på en knappt smickrande fjärdeplats med 37 procent, strax före… Ford Transit-förarna (36 procent). Budbilsförare brukar inte stå högt i kurs, så även i denna undersökning.

Några Volvo- eller Saab-förare hamnade inte alls på topp 10-listan.

I samma undersökning frågade man också vilka förare som är har mest hyfs i trafiken. Mini-förarna vann den ”tävlingen”, strax för Ford Fiesta-förarna och Ford Focus-förarna. Samtliga bilar på listan över de mest hyfsade förarna är mindre bilar, från Focus-storlek och mindre.

Mikael Stjerna bakom ratten på en BMW 6-serie. Men det måste vara något fel på bilden... han ser inte arg ut. Tvärtom, han ser glad ut. Visst kan BMW-förare också vara glada och visa hyfs bakom ratten.Mikael Stjerna bakom ratten på en BMW 6-serie. Men det måste vara något fel på bilden... han ser inte arg ut. Tvärtom, han ser glad ut. Visst kan BMW-förare också vara glada och visa hyfs bakom ratten.Mikael Stjerna bakom ratten på en BMW 6-serie. Men det måste vara något fel på bilden... han ser inte arg ut. Tvärtom, han ser glad ut. Visst kan BMW-förare också vara glada och visa hyfs bakom ratten.
Mikael Stjerna bakom ratten på en BMW 6-serie. Men det måste vara något fel på bilden... han ser inte arg ut. Tvärtom, han ser glad ut. Visst kan BMW-förare också vara glada och visa hyfs bakom ratten.