Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CocoParisienne

BMW-förarna mest hänsynslösa i trafiken

En ny undersökning bland drygt tusen svenskar slår fast att Volvo-förare anses visa mest hänsyn i trafiken medan BMW-förarna ligger i topp åt andra hållet. De sägs nämligen visa minst hänsyn i trafiken.

Parkeringsbetallösningsföretaget Easypark har med hjälp av YouGovs webbpanel frågat 1 006 svenskar vilka förare, baserat på bilmärke, de tycker är mest respektive minst hänsynsfulla i trafiken.

När svaren sammanställdes stod det klart att Volvo-förarna är de förare som anses visa mest hänsyn i trafiken. De som visar minst hänsyn anses vara BMW-förarna.

Samtidigt kommer Volvo lite motsägelsefullt ganska högt upp på listan över hänsynslöshet. Likaså finns BMW med på listan över de förare som visar hänsyn, dock en bit ned men ändå före märken som Ford, Renault och Audi. Vad gäller Audi är de i botten av listan över de som visar hänsyn och tvåa på listan över de förare som inte gör det. Därmed skulle man kunna dra slutsatsen att Audi-förarna ligger på ungefär samma nivå som BMW-förarna.

EasyPark passade samtidigt på att fråga om folks parkeringsvanor och det visade sig att många bryter mot lagen när det gäller att parkera bilen. 55 procent av männen uppger att de medvetet brutit mot gällande regler vid parkering. Motsvarande siffra för kvinnorna är 32 procent.

Svaren visar också att förare i storstäder är mer benägna att bryta mot parkeringsreglerna än vad förare i småstäder är – 53 mot 39 procent.

Dessa bilmärken har mest hänsynsfulla förare:

1. Volvo

2. Toyota

3. Skoda

4. Saab

5. Volkswagen

6. Peugeot

7. BMW

8. Ford

9. Renault

10. Audi

Dessa bilmärken har minst hänsynsfulla förare:

BMW

Audi

Volvo

Skoda

Toyota

Saab

Peugeot

Ford

Volkswagen

Renault

Håller du med om listorna ovan? Kommentera gärna nedan!