BMW hedrar Oktoberfest med unik M3

Alkohol och bilar går vanligtvis inte ihop, men BMW väljer ändå att hedra Oktoberfest i München med specialmodellen M3 ”Münchner Wirte”.

I Frankfurt har i dag den stora internationella bilsalongen öppnat upp portarna för allmänheten. Knappt fyra timmars bilresa (om trafiken tillåter det) längre sydost öppnar på lördag den stora ölfestivalen Oktoberfest i München för 182:a året (inte i rad på grund av ett par världskrig, några andra krig samt en koleraepidemi).

BMW finns representerade i Frankfurt och kommer även att vara det i hemstaden i München under de två veckor som Oktoberfest varar. BMW M GmbH ska nämligen i BMW Welt ställa ut en specialversion av M3 Sedan som hyllar den populära dryckesfesten. M3 ”Münchner Wirte” heter bilen som är lackerad precis som den M1 Procar som gjordes inför 1981 års Oktoberfest.

Titta nu på bilen, inte på läderbrallorna och ölen!

Walter Mauer heter mannen bakom den unika lackeringen som visar flera berömda platser och byggnader i München, bland annat Olympiastadion, triumfbågen Siegestor, kyrkan Frauenkirche, Wiesn-Schänke-öltältet och BMW:s huvudkontor. I övrigt är Bayerns förbundslandsvapen också synligt, liksom band i blått och vitt, det vill säga Bayerns officiella färger.Walter Mauer är samma person som 1981 ritade motsvarande motivlack på nämnda BMW M1 Procar.BMW M1 Procar från 1981 hade en rak sexa på 470 hästkrafter som tillät 0-100-sprinter på 4,5 sekunder och en toppfart på 310 km/h.BMW M3 Sedan har en rak sexa även den, men med TwinPower-turbo och 431 hästkrafter. 0-100 km/h går som snabbast på 4,1 sekunder (med dubbelkopplingslåda) och toppfarten är 250 km/h – om man inte gjort tillvalet M Driver’s Package, för då är det 280 km/h som gäller.

https://youtu.be/B57Y0Ps4CBI

Gilla på Facebook för fler videoklipp!