BMW i3 Coupé Concept Foto: Steffen Jahn

BMW i3 Coupé visas i Los Angeles

Antalet modeller i BMW:s framtida elbilsserie utökas nu med i3 Coupé som ska visas upp på bilsalongen i Los Angeles med start i morgon, onsdag.

Redan förra året visade BMW upp lilla elbilen i3 vid sidan om sportbilen i8 (har även visats som Spyder), även den eldriven. Nu är det dags för i3 igen, dock i coupéform som innebär att den har fått lite annorlunda utseende i nosen men kanske framför allt på sidorna eftersom en dörr per sida har försvunnit. Dessutom har de genomskinliga dörrbladen ersatts av konventionella diton. Även baktill har det modifierats – bakluckan och stötfångaren är nya.

 På insidan är har också förändringar skett. Hela utförandet känns mer symmetrisk än vad det gör i vanliga i3. Materialvalen är mer jordnära med trä och läder. I mitten finns en stor skärm som manövreras via iDrive-vredet mellan stolarna enligt samma koncept som på BMW:s bilar i dag.

 BMW i3 Coupé Concept är ganska liten. 3,96 meter lång, 1,77 bred, 1,56 hög och 2,57 meter mellan hjulaxlarna. Den drivs av en elmotor på 170 hästkrafter och 250 newtonmeter. Kraften kommer från litiumjonbatterier som sägs räcka upp till 16 mils körning.

 BMW har ännu inte bestämt om i3 ska bli verklighet eller inte men i och med i3 Coupés lite mer sansade detaljer misstänker vi att en produktion finns i tankarna, mer än tidigare.