BMW i8 och i3 (infälld) Foto: UWE FISCHER

BMW i3 och i8 säljer som smör

BMW har på allvar kastat sig in i elbilsbranschen med sin i3. Snart har de även sportladdhybriden i8 i programmet. Båda bilarna är redan säljsuccéer.

BMW i3 lanserades så sent som i förra veckan i Europa. Från 339 900 kronor kan du bli ägare till BMW:s lilla elbil, som vi för övrigt testar mot Tesla Model S och Renault Twizy i kommande nummer 26 av Teknikens Värld – missa inte.

På Los Angeles Auto Show som äger rum just nu berättade BMW:s globala försäljningschef Ian Robertson att de redan fått nästan 10 000 beställningar på i3. Då har den inte ens lanserats i Nordamerika och Asien ännu.

BMW:s kommande sportladdhybrid i8 har inte lanserats alls. Säljpremiären är planerad till mitten av nästa år. Det har inte hindrat kunderna från att lägga beställning på i8. Enligt Robertson har man redan sålt slut på alla de exemplar som tillgängliggörs under första året. Dock utan att precisera hur många det rör sig om.

I Teknikens Värld nummer 26/2013 som utkommer 5 december kan du ta del av Sveriges första stora test av elbilen BMW i3 som alltså går en match mot Tesla Model S och Renault Twizy, två andra i alla högsta grad aktuella elbilar.