Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BMW i8 Roadster på gång – sluttestas på film

Nu görs de sista testerna av BMW i8 Roadster, som visades som koncept redan 2012, innan det är dags för produktionsstart.

BMW har nyligen registrerat en mängd modellnamn till i-serien men först ut att ansluta till hybriderna i3 och i8 blir den sist nämnda i roadsterversion – en bil som vi väntat på sedan 2012 då den visades som koncept (se galleriet nedan).

Nu släpper BMW en film (se nedan) inspelad i sina faciliteter i Leipzig som visar roadstern under de sista testerna inför produktionsstarten. Några tekniska data eller matnyttig information följer inte med filmen, bara att i8 Roadster kommer att ”öppna dörren till en helt ny dimension i banbrytande öppen körning – ljudlöst och med noll utsläpp.”

Det är inte första gången vi ser modellen på film, redan i somras släpptes material där vi kunde följa en konvoj maskerade testbilar i Frankrike. Ett annat klipp visade Roadstern i en vindtunnel.

I somras trodde vi att bilen skulle göra debut till höstens salong i Frankfurt men så blev det alltså inte. Nu gör vi en ny gissning: bilsalongen i Los Angels som går av stapeln i december.

Ready for the ultimate freedom of hybrid #driving pleasure? It is time to start the countdown. The first ever #BMW #i8 #Roadster. Coming soon. #BMWi pic.twitter.com/M9QEwzPSUv

— BMW South Africa (@BMW_SA) 15 november 2017