Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BMW i8 Spyder
BMW i8 Spyder
BMW i8 Spyder
BMW i8 Spyder

BMW i8 Spyder avslöjad!

Det var förra året som BMW presenterade konceptbilarna i3 och i8 där sistnämnda var den sportigare av de båda. Nu, totalt överraskande, visar det sig att i8 även ska tappa taket. Här är hybridsportcabben i8 Spyder.

BMW i8 rönte som koncept en hel del uppmärksamhet på bilsalongerna i Frankfurt och Tokyo förra året. En sportbil med hybriddrivlina och som dessutom visar upp ett helt nytt sätt att bygga bilar på. i8 har synts flitigt uppe i norra delarna av Sverige under vintern där den har testats ingående då det ska bli produktion av den så småningom, redan mot slutet av 2013 om allt går som det är tänkt.

 Nu blir vi helt tagna på sängen när det ser ut som att BMW planerar en öppen version av i8. Tjeckiska autoforum.cz har fått tag på bilder på BMW i8 Spyder som de publicerat på sin sajt. Enligt dem ska bilen visas upp på bilsalongen i Peking i april.

 Skillnaderna mellan i8 och i8 Spyder är, så vitt vi kan se, att 2+2-säteskonfigurationen har blivit strikt tvåsitsig, att ytterbackspeglarna har flyttats ned till dörrspeglarna som i sin tur har blivit solida och med konventionella. På i8 är ju dörrarna till stora delar transparenta.

 Drivlinan misstänker vi är densamma i både i8 och i8 Spyder. I så fall betyder det en elmotor samt en bensinmotor som tillsammans ger 354 hästkrafter (131 respektive 223 var för sig). Att köra på ren eldrift ska man kunna göra i upp till 3,5 mil och den genomsnittliga förbrukningen enligt EU-körcykeln ska ligga på 0,27 liter per mil. Toppfart 250 km/h och 0-100 km/h på 4,6 sekunder.