Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BMW i8 Concept SpyderBMW i8 Concept SpyderBMW i8 Concept Spyder
BMW i8 Concept Spyder

BMW i8 Spyder officiell med fakta, bilder och film

I går avslöjades BMW i8 Spyder via tre bilder och BMW kände sig tvungna att gå ”all in” i dag genom att släppa alla bilder, film och fakta om bilen som förmodas gå att köpa om ett par år.

Det är inte premiär förrän på bilsalongen i Peking senare i april månad, men redan nu har BMW valt att digitalt visa upp sin i8 Spyder som helt enkelt är den taklösa versionen av i8 som visades upp på ett par olika bilsalongen i slutet av förra året.

 BMW i8 Spyder, eller i8 Concept Spyder som den faktiskt heter då det rör sig om en konceptbil, mäter 4,48 meter på längden, 1,92 meter på bredden, 1,21 meter på höjden och har ett viktförhållande på 50/50. Till skillnad från coupéversionen har två baksäten trillat bort till förmån för två pucklar som inte bara förhöjer utseendet utan också tjänar som extra säkerhet vid eventuell rundslagning. En annan detalj som skiljer cabrioleten från coupén är dörrarna som på sistnämnda är transparenta. På cabrioletversionen är dörrarna i stället mer normala samtidigt som sidobackspeglarna är fästa i dessa. På coupéversionen sitter sidobackspeglarna i stort sett på A-stolparna.

 Vindruteramens övre kant pryds att en liten vinge som gör att de åkande i bilen slipper turbulent luft som vill ned i sittbrunnen.

 Sett till övriga bilen är det väldigt likt det vi såg på Frankfurtsalongen förra året i form av i8 Concept.

 Drivlinan består, precis som i coupéversionen, av en elmotor som driver framhjulen samt en bensinmotor som driver bakhjulen. Elmotorn levererar 131 hästkrafter medan bensinmotorn ger 223 hästkrafter. Tillsammans blir det 354 hästkrafter vilket också märks på prestandan. 0-100 km/h går på 5,0 sekunder, det vill säga 0,4 sekunder långsammare än coupéversionen, och toppfarten ligger på 250 km/h. Utsläppsfritt kan man köra mellan 2,7 och 3,0 mil. Sett över EU-körcykeln drar i8 Spyder 0,30 liter per mil, 0,03 liter mer än för coupéversionen.

En annan grej värd att nämnda är laserstrålkastarna. Nej, det är inte Star Wars utan fullt allvar och något som du kan läsa mer om här.

https://youtu.be/755B3rlluw4?width=575&height=353