Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BMW M2 Coupé avslöjad – pumpar ur sig 370 hk

Nu ska det bli åka av i BMW 2-serie Coupé. Här är första bilderna och informationen om prestandaversionen M2 Coupé.

Redan innan BMW 2-serie Coupé hade presenterats spekulerades det i en M2 Coupé, något som mer eller mindre även bekräftades av BMW M GmbH:s chef för drygt två och ett halvt år sedan.

Under 2014 dök bilen upp på Nürburgring, först som en mula, sedan som en prototyp. Därefter har det faktiskt varit ganska tyst om M2 Coupé, men nu börjar det bubbla igen.

I nästa nummer av brittiska Auto Express finns nämligen en artikel om BMW M2 Coupé med tillhörande officiella bilder. Det är första gången vi får se BMW:s minsta M-bil utan maskering. De typiska M-attributen i form av aggressiv front och kraftfull bak finns där, likaså M-dubbelekerfälgar och en frän karossfärg.

Men mest nyfikna är vi på vad som finns under huven. Enligt Auto Express blir det, som förmodligen alla tippat på förhand, en variant av den raka treliterssexa som sitter i M235i Coupé (som snart ska ersättas med M240i). Det betyder att 326 hästkrafter blir 370, och att maxvridet ökar till 465 newtonmeter, och kan ytterligare höjas till 498 newtonmeter via en så kallad kort overboost-funktion.

Motorn kan kopplas till antingen en sexväxlad manuell låda eller en sjustegad dubbelkopplingslåda. Valet ligger hos köparen.

Jämfört med M235i Coupé väger M2 Coupé in på en 35 kilo lägre vikt, totalt 1 495 kilo.