Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BMW M2 Coupé på Laguna Seca – tre snabba från provkörningen

Hans Hedberg har flytt landet, med all rätt. På menyn står det nämligen BMW:s lilla prestandabuse M2 Coupé – på Laguna Seca i Kalifornien.

Tjena Hans! Var pysslar du med?

– Jag är på en av mina absoluta favoritracerbanor i världen. Jag befinner mig på Mazda Raceway Laguna Seca i Kalifornien. Men jag är inte här för att köra Mazda. Jag har flugit hit för att provköra Münchens gladaste nyhet för året – BMW M2 Coupé.

Låter inte alls dumt!

– Verkligen inte. Att jag dessutom får personlig guidning av tidigare F1-föraren Timo Glock gör det knappast sämre.

Hans Hedberg på Laguna Seca, en av hans absoluta favoritbanor.Hans Hedberg på Laguna Seca, en av hans absoluta favoritbanor.Hans Hedberg på Laguna Seca, en av hans absoluta favoritbanor.
Hans Hedberg på Laguna Seca, en av hans absoluta favoritbanor.

Bilen då? Samma buse som föregångaren 1-serie M Coupé?

– Verkligen inte. 1-serie M Coupé var som sagt mest en buse. M2 Coupé är den lättkörda, kontrollerade sorten. Man kraft finns det gott om ändå. Med sin twinturbo-matade treliterssexa på 370 hästkrafter och 500 newtonmeter vid overboost (465 utan, reds anm) och bra grepp under bakhjulen sticker den iväg till 100 km/h på 4,3 sekunder.

– Den styr in fint, framvagnen verkar som planterad mot backen. Suverän bil.

Timo Glock ger Hans Hedberg tips om hur han ska attackera Laguna Seca med BMW M2 Coupé.Timo Glock ger Hans Hedberg tips om hur han ska attackera Laguna Seca med BMW M2 Coupé.Timo Glock ger Hans Hedberg tips om hur han ska attackera Laguna Seca med BMW M2 Coupé.
Timo Glock ger Hans Hedberg tips om hur han ska attackera Laguna Seca med BMW M2 Coupé.

Idel lovord?

– Nej, det finns så klart en nackdel. Årets tilldelning av M2 Coupé är redan slutsåld. Men 509 900 kronor kostar den och det känns nästan i underkant med hänsyn till prestandan och hur den går. För det priset är det manuell låda som gäller. M DKG-dubbelkopplingslådan lägger på 36 900 kronor.

– Nu ropar Timo på mig, måste kila för att påbörja ett nytt körpass. Vi hörs!

När Hans Hedberg har kört färdigt med Timo Glock och BMW M2 Coupé ska han sätta sig ner med penna och papper... eller nej, datorn... för att leverera en riktig rackare till provkörningsrapport i kommande nummer av Teknikens Värld. Missa inte det!