Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BMW M235i Coupé
BMW M235i Coupé
BMW M235i Coupé
BMW M235i Coupé

BMW M235i Coupé – tre snabba från provkörningen

Webbpågen Erik Wedberg är i Las Vegas och kör BMW:s nykomling 2-serie. När det nu är dags att rapportera hem lägger vi fokus på värstingen M235i Coupé. Kan den leva upp till den där första bokstaven i beteckningen?

Så du är i syndens stad och förlustar dig?

– Nja, jag har spenderat större delen av dagen på Las Vegas Motor Speedway mitt ute i öknen utanför Las Vegas. Jag känner mig så amerikansk som det bara är möjligt – åt flottig hamburgare till lunch och lyssnade på dånande F16-plan som lyfte från närliggande Nellis Air Force Base.

Vad har du att berätta om 2-serie Coupé?

– Nya 2-serie Coupé är precis som förväntat – kompakt, snabb och klassiskt snygg. BMW vårdar sin coupétradition men bäst är att den fula fronten från 1-serien har bytts mot en snyggare variant. Jag kan bara hoppas att 1-serie ansiktslyfts snart och får samma front som 2-serien.

– Jag har bara kört M235i med 326 hästkrafter och 450 newtonmeter. Urstark, rapp och mullrande ljud ur de dubbla avgasutblåsen. Sexväxlad manuell låda är standard men den åttaväxlade automatlådan är väl värd sin merkostnad. BMW Sverige har inte satt några priser för någon av 2-seriebilarna ännu men bilarna kommer hit inom kort.

Vi tackar Erik Wedberg för hemrapporteringen och låter honom sova nu (Las Vegas är nio timmar efter Sverige) och tar sikte på att läsa allt om BMW 2-serie Coupé och M235i i Teknikens Värld nummer 5/2014 som finns i butik 13 februari. Vill du ha tidningen tidigare än så bör du absolut slå till på en prenumeration till bra pris.