Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BMW M3 Cabriolet firar 30 år med specialmodell

Med anledning av jubileet släpper BMW nu varianten M4 Cabriolet ”30 Jahre Edition”.

För två år sedan fyllde BMW M3 30 år och nu är det dags för den taklösa varianten av prestandabilen att fylla lika mycket. Det var nämligen i maj 1988 som BMW M3 generation E30 tappade taket och blev M3 Cabriolet, en modellversion som i sitt första utförande kom att säljas i 786 exemplar (plus tre exemplar av M3 Sport Evolution Cabriolet).

Först hämtades 195 hästkrafter och 230 newtonmeter ur en fyrcylindrig maskin på 2,3 liter för att under ett senare skede i första generationens liv plocka ut 215 hästkrafter och 230 newtonmeter ur en lika stor motor men med katalytisk avgasrening. 0-100 km/h gick på 7,3 sekunder, oavsett motor. Toppfarten var däremot högre, 239 km/h, för den starkare varianten.

I dag finns inte M3 Cabriolet kvar (E30-generationen försvann i juni 1991, E93-generationen i oktober 2013). När senaste generationen M3 introducerades förpassades coupé- och cabrioletversionerna till 4-seriefacket och därmed blev modellbeteckningen M3 Cabriolet (och M4 Coupé). Trots sifferbytet firar BMW nu M3 Cabriolets jubileum med specialversionen M4 Cabriolet ”30 Jahre Edition”.

BMW M4 Cabriolet ”30 Jahre Edition” kommer paketerad med 450 hästkrafter plockade ur den överladdade treliterssexan. Det är 19 hästkrafter fler än i vanliga M4 Cabriolet och betyder att ”30-årsvarianten” är standardutrustad med M Competition Package som även finns som tillval till M4 Cabriolet. Det betyder också att 0-100 km/h avverkas på 4,3 sekunder i sitt snabbaste utförande, en tiondels sekund mindre än för motsvarande M4 Cabriolet med dubbelkopplingslåda.

Andra grejer som är standard i denna specialversion är M Sport-avgassystem, adaptiv M Sport-chassi och aktiv M Sport-diffbroms.

M4 Cabriolet ”30 Jahre Edition” sticker ut genom unika färgsättningar med två nya exteriöra kulörer som man skulle kunna säga går i svenska spår, det vill säga blått och gult. Metallicfärgen Macao Blue ska påminna om den färg som M3 Cabriolet introducerades med 1988 och Mandarin II uni om Dakar Yellow-kulören som var populär på M3 Cabriolet av generation E36 (andra generationen).

Jubileumsmodellerna har fått blanksvarta detaljer exteriört samt unika färgkombinationer interiört.

Vill du lägga vantarna på en M4 Cabriolet ”30 Jahre Edition” gäller det att agera snabbt. Endast 300 exemplar ska byggas. Samtliga kommer att vara numrerade och märkta med ”30 Jahre Edition”.