Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Aksyonov Nikita

BMW M3 Touring – en dröm för många

Frågan är om den kommer att fortsätta vara en dröm, eller om den blir verklighet. Det har ryktats om en BMW M3 Touring, i så fall den första någonsin.

Det är 33 år sedan BMW introducerade en av bilvärldens mest kända prestandamodeller. Fem generationer M3 senare har vi fortfarande inte sett den i annat utförande än med sedankaross. M3 har nämligen aldrig lanserats i Touring-format (kombi), till skillnad från M5 som funnits med kombikaross under två generationer (E34 1992-1995 och E61 2007-2010).

Men sent i fjol kom det fram uppgifter som pekade mot att BMW överväger att utveckla en konkurrent till Audi RS4 Avant och Mercedes-AMG C 63 Kombi. En sådan konkurrent kan inte stavas på annat sätt än M3 Touring. Om det ligger någon gnutta sanning i uppgifterna återstår att se.

I och med att nya BMW 3-serie Touring hade premiär förra veckan har Aksyonov Nikita tagit fasta M3 Touring-ryktena och kombinerat dessa med bilderna på nya kombin. Resultatet ser du i bilden ovan. Eftersom nya M3 i sedanutförande inte är visad ska vi inte ta för hårt på utseendet, men helt oävet är det sannolikt inte. Möjligtvis att luftinsläppen är lite grövre än vad BMW tänker sig. Storleken på luftslukarna passar möjligtvis bättre på en stor suv som nya X5 M, som vi fortfarande väntar på.