Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: BMW

BMW M3 Touring kommer – för första gången någonsin

Det har länge ryktats om att BMW jobbar på att lansera en M3 baseras på 3-serie Touring, och nu är det bekräftat att det kommer en prestanda-kombi.

Nya BMW M3 är på gång och lanseras om några veckor, och vi har sett spionbilder som tyder på att den kommer att få den bävertands-liknande grillen vi har sett på 4-serie Coupé. I flera år har det florerat rykten om att BMW också planerat att lansera M3 Touring, men det har fortsatt varit tyst från BMW. Tills nu.

I dag kom ett pressmeddelande som visar att ryktena stämmer.

PROVKÖRNING: BMW M3 E30

BMW meddelar att de har inlett tester av nya M3 Touring i M-hemstaden Garching i närheten av München. Tidigare har vi bara fått se M5 i Touring-utförande i både sin andra och fjärde generation som kom 1992 respektive 2007. Men detta är inte första gången BMW har funderat på en M3 Touring. Redan för tjugo år sedan tog de fram en prototyp baserad på den tredje generationen M3 men den tog sig aldrig till produktion.

Sedan tidigare vet vi att nya M3 kommer att dela motor med BMW X3 M, vilket betyder en rak sexa med dubbelturbo som i fallet X3 M levererar 480 respektive 510 hästkrafter där det sistnämnda gäller M Competition. Troligen får nya M3 liknande effektsiffror men vi får vänta några veckor för att med säkerhet veta.

PROVKÖRNING: BMW X3 M Competition

Det kommer även en cabriolet-version av nya M3, eller rättare sagt M4 Cabriolet, och den är planerad att anlända under nästa år. M3 Touring kommer att dröja lite längre än så då BMW säger att den befinner sig i ett tidigt skede av den två år långa utvecklingsprocessen.