Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BMW M3 TouringBMW M3 TouringBMW M3 Touring
BMW M3 Touring

BMW M3 Touring – någon som blir sugen?

Hyllningarna till nya BMW M3 Sedan och M4 Coupé, som i går presenterades, nådde oanade höjder. Men du som är kombifantast kanske höll dig mer sansad? Här har du en bild på en M3 Touring för att få dig på bättre humör.

BMW M3 Sedan, BMW M4 Coupé och snart BMW M4 Cabriolet. Där har vi nya M-trion från Bayern som sannolikt flyttar fram positionerna i klassen. Men en bil saknas, trion borde kanske vara en kvartett om andra än BMW får bestämma. En M3 i kombiutförande vore något, en bil som kan matcha nya Audi RS4 Avant och Mercedes C 63 AMG Kombi (som snart kommer i helt ny version). Men vi får troligtvis aldrig se en M3 Touring av nya generationen.

En ungrare vid namn sig X-Tomi Design har på sin Facebook-sida lagt upp en illustration på hur BMW M3 Touring skulle kunna se ut när den baseras på F31 (senaste generationen 3-serie Touring) och M3-bilderna som kom i går. Vad säger du?

M3 Touring skulle ha samma motor som nya M3 Sedan och M4 Coupé, det vill säga en dubbelturboladdad rak sexa på tre liter med 431 hästkrafter och 550 newtonmeter. 0-100 km/h avverkas, med dubbelkopplingslåda, på 4,1 sekunder så M3-kombin skulle sannolikt fixa sprinten på åtminstone 4,3 sekunder. Men det får vi förmodligen aldrig reda på.

Läs mer om nya BMW M3 Sedan och M4 Coupé här.