Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BMW M4 Coupé får mer effekt – 510 hästkrafter

På bilsalongen i tyska Essen, som öppnar i helgen, visar AC Schnitzer upp sin version av BMW M4 Coupé. Med beteckningen ASC4 Sport kommer 79 extra hästkrafter och en massa annat tuff.

Tyska styling- och tuningfirman AC Schnitzer ger oss i dag en förhandsvisning av vad de tänker visa upp på Essen Motor Show med start i morgon. ASC4 Sport är deras variant på hur BMW M4 Coupé ska vara.

Först och främst har de fixat och trixat med M4:ans treliterssexa som i originalutförande har 431 hästkrafter. Efter diverse modifieringar lämnar motor ifrån sig hela 510 hästkrafter. Vridmomentet har samtidigt ökat från 550 till 645 newtonmeter.

Avgassystemet har ersatts av ett sportigare men vad bilderna inte visar är ändrör i kolfiber/kolfiber-look. Detta lanseras senare.

Chassit är sänkt med 25-30 millimeter fram och 10-15 millimeter bak. Justerbara racestötdämpare är på gång och då handlar det om 30-40 millimeters sänkning fram och 30 millieter bak.

Flertalet exteriöra detaljer har bytts ut mot kolfiberditon, exempelvis frontspoilerns nedersta regioner, backspegelkåporna och diffusorn bak. Kolfibervinge på taket är standard medan kolfibervinge på bakluckan är extrautrustning.

Fälgvalmöjligheterna är många och i storlek från 19 till 21 tum.

Även insidan är förändrad, även om vi inte får ta del av den i dag. Extra läder och aluminium har tagit plats interiört, exempelvis tre olika läder- eller aluminiumklädda växelspaksknoppar varav en av dessa också innehåller en digital display som visar aktuell växel.

Några prestandasiffror bjuder inte AC Schnitzer på, men under fyra sekunder borde 0-100-sprinten avverkas med tanke på att M4 Coupé i originalutförande gör 0-100 km/h på 4,1 sekunder (med DGK-dubbelkopplingslåda, 4,3 sekunder med manuell låda).