Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BMW M4 Coupé mycket snabbare runt Nordslingan

13 sekunder. Så mycket skiljer det i tid mellan nya BMW M4 Coupé och dess företrädare M3 Coupé vid ett varv på Nürburgrings nordslinga. Varvtiden för M4 Coupé ligger på...

... 7 minuter och 52 sekunder. Det kan jämföras med M3 E92 som fixade varvet på 8 minuter och 5 sekunder.

Det är tyska tidningen Sport Auto som har varit ute med nya M4 Coupé för att klocka den runt världens mest krävande bana som har blivit något av en mätstock i bilbranschen. Sport Auto var även tidningen som satte varvtiden för M3 E92. Faktum är att det är Sport Auto som har satt de flesta ”officiella” tiderna då deras ”Supertest”, som det kallas, är allmänt vedertaget.

Tiden 7,52 står sig bra mot många andra effektstinna sportbilar. Men den rår inte på BMW M3 CSL generation E46 som var två sekunder snabbare. Vem som genomförde CSL-körningen? Sport Auto, vem annars.

BMW M4 Coupé, och syskonbilen M3 Sedan, har numera raka treliterssexor som ger 431 hästkrafter och 550 newtonmeter. Med M DKG-dubbelkopplingslåda avverkar de 0-100 km/h på 4,1 sekunder. Betydligt snabbare än sina föregångare. Mycket tack vare det maskinella, men även till stor del av viktminskningen.