Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BMW M4 CSL Concept – kan du motstå den?

Nej, tyvärr är detta inte BMW:s skapelse. Men många går och önskar att BMW skärper till sig och tar fram en ny CSL och om det skulle se ut så här – då skulle många förmodligen falla som furor.

BMW har via sin produktchef uteslutit en CSL-version av nya M3 Sedan eller M4 Coupé. Skam enligt många då BMW M3 CSL generation E46 anses vara i topp bland BMW-bilarna – någonsin.

RC82 Workchop (jo, de stavar faktiskt med C) som jobbar med renderingar av bilar har tagit fram en bild som kanske får BMW att tänka om. Vi kan ju hoppas.

Deras BMW M4 CSL Concept är inte bara snyggt gjord rent bildmässigt, de har även lyckats med bilens utseende. Precis som det ska vara på en CSL-version är det extra kolfiber för lägre vikt som gäller. Kolfiber ser vi inte minst i fronten där splittern och stora delar av spoilern är i materialet. Just frontspoilern har biffats till rejält med stora luftintag.

Men frontens aggressiva framtoning är inte det enda. Förutom att bilen sänkts har även huven fått tydligare konturer. Bilens sidor påminner om en DTM-bils och de läckra luftintagen bakom dörrarna är inte bara för syns skull.

Största förändringen visar baken upp. Här har inspiration hämtats från sporthybriden i8.

Men... tyvärr är allt bara drömmar, eller kommer BMW-ledningen att ta sitt förnuft tillfånga en vacker dag för att återigen bygga en CSL?

Vad säger du?