Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BMW M4 Edition ///M Heritage – blå, blå och röd

Dagens BMW M4 är på väg mot pension. En helt nya generation 4-serie, inklusive en M4, tar snart vid, men först ska det hinnas med en sista (?) limiterad upplaga av nuvarande M4.

De flesta rader om nya bilar som vi skriver för stunden handlar om nyheter som ska avtäckas på bilsalongen i Frankfurt nästa vecka, men inte den bil som denna artikel handlar om. BMW M4 Edition ///M Heritage heter modellen – och jo, modellnamnet skrivs faktiskt på det viset. BMW nöjer sig inte med att bara ha M:et med i namnet, även de tre strecken (ljusblått, mörkblått och rött) på emblemet, som lutar mot M:et vänstra sida, ska vara med.

Det handlar om en exklusiv serie M4 Coupé med detaljer unika för denna limiterade upplaga om 750 bilar som ska tillverkas mellan november 2019 och april 2020.

M4 Edition ///M Heritage finns med tre olika färgalternativ på karossen. Du kan ju gissa vilka… just det, ljusblå, mörkblå och röd, precis som på M-emblemet. Karosskulörerna är även kända under namnen Laguna Seca Blue, Velvet Blue metallic och Imola Red.

Är du en riktig BMW M-fanatiker bör du kanske beställa tre bilar, en i varje färg.

Taket i kolfiberförstärkt plast (CFRP) pryds av de tre berömda strecken i nämnda färger. Strecken är dock inte lackerade i efterhand, utan är integrerad i kompositmaterialet som utgör taket. En komplicerad process enligt BMW:s beskrivning.

20-tumsfälgar i mattgrå finish tillhör de exklusiva detaljer som gör att M4 Edition ///M Heritage sticker ut lite extra.

Insidan har även den fått lite speciella karaktärsdrag, bland annat tvåfärgade M-sportstolar i läder med öppningar i ryggstödet, de tre M-färgerna ”invävda” i kolfiberstrukturen på dekorlister och numrerade tröskellister. Sistnämnda visar alltså vilket exemplar i serien om 750 bilar som du är på väg att kliva in i.

Rent tekniskt har det inte hänt något, enligt BMW, men det sägs att chassit har fintrimmats ytterligare och att körprogrammen har kalibrerats om för mer körglädje.

Under huven sitter den raka sexan på 3,0 liter som levererar 450 hästkrafter och 550 newtonmeter, det vill säga samma siffror som i M4 Coupé Competition. Det innebär att M4 Edition ///M Heritage bör göra 0-100 km/h på 4,0 sekunder och toppa 280 km/h (med förhöjd fartspärr).

Vad kalaset kostar är okänt. Möjligtvis presenteras prisbilden vid premiärvisningen av M4 Edition ///M Heritage i samband med DTM-racehelgen på Nürburgring 13-15 september.