Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110409-nya bmw m5 film
110409-nya bmw m5 film
110409-nya bmw m5 film
110409-nya bmw m5 film Foto: This image is copyright free for editorial use. (c

BMW M5 Concept på film

BMW höjer förväntningarna, spänningen och vill-ha-faktorn genom att släppa en film på konceptbilen som förevisar nya M5.

Det var ju tidigare i veckan som BMW officiellt gav oss bilder och nödtorftig fakta om nya M5 i konceptform. En bil som ska ställas ut på bilsalongen i Shanghai om knappt två veckor.

Som ett komplement till de tidigare bilderna har vi nu fått en film där vi får lite mer känsla av hur bilen framträder i verkligheten. Tyvärr ger filmen oss ingenting om hur den nya M5-motor låter när gaspedalen nuddas av en fotsula, men som tur är har vi en film från när nya M5 pressas på Nürburgring. Där kan man tydligt höra morret från den nya dubbelturbo-V8:an. Filmen kan du se här.

Motorn i nya M5 är alltså inte den gamla, fina V10:an på 507 hästkrafter. Den har gjort sitt och i stället en 4,4 liter stor V8 trätt in. Det är samma dubbelturbobestyckade maskin som vi finner i X5 M och X6 M. Men i stället för 555 hästkrafter, som i de båda nämnda bilarna, kommer nya M5 att få ännu mer effekt. Enligt ganska säkra uppgifter handlar det troligtvis om 586 hästkrafter och 720 newtonmeter.

Toppfarten blir som vanligt begränsad till 250 km/h och 0-100 km/h sägs gå på 4,4 sekunder.

Nya BMW M5 i produktionsutförande kommer mer största sannolikhet att ställas ut på hemmabana i september, det vill säga Frankfurtsalongen. Då kommer vi troligtvis få se att dagens konceptbil inte skiljer sig speciellt mycket från vad som blir möjligt att köpa nästa år.

https://youtu.be/msCwWR1BD-8?height=347&width=575

Läs mer