Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BMW M6 Cabriolet är tydligen Darth Vaders nya tjänstebil

Bulgariska stylingfirman Vilner slutar aldrig att förvåna. Nu när de har gjort om E64 M6 Cabriolet till oigenkännlighet blandas dessutom Darth Vader och Stormtrooper in.

Du kanske kommer ihåg BMW 6-serie Bullshark som bulgariska Vilner presenterade förra året? En hårt omsminkad 6-serie av generation E63 (det vill säga förra generationen).

Nu presenterar de motsvarigheten baserad på E64, med andra ord cabrioletvarianten av föregående generation. En M6 Cabriolet har gjorts om till oigenkännlighet och man har döpt bilen till Stormtrooper. Inte bara har bulgarerna gett bilen ett Stjärnornas Krig-namn, de marknadsför den även med Darth Vader och Stormtrooper-soldater vid sidan om.

Men själva bilen då? Den är beställd av en österrikare (vad vi vet är Darth Vader inte från Österrike utan från planeten Tatooine). Vad han får är en M6 Cabriolet med helt ny front, huv, nya dörrtrösklar, bakre stötfångare, baklucka och mycket, mycket annat. Det enda som inte är rört är motorn. Under huven finns den gamla hederliga V10-besten på fem liter och 507 hästkrafter.

Vilner säger att de har möjlighet att bygga upp till tio exemplar av BMW Stormtrooper om intresse finns. Så blev du sugen efter att ha sett och läst denna artikel så vet du att det inte finns något som hindrar dig. Och råkar du älska Stjärnornas Krig är valet ännu enklare.