Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BMW M6 Gran Coupé
BMW M6 Gran Coupé
BMW M6 Gran Coupé
BMW M6 Gran Coupé

BMW M6 Gran Coupé – första officiella bilderna

Men bilderna har inte släppts officiellt av BMW. Som vanligt handlar det om någon opålitlig som numera bör ligger pyrt till hos sydtyskarna. Nåväl, här är första officiella bilderna på BMW M6 Gran Coupé.

BMW M6 Gran Coupé är officiell. Läs mer om den här.

Redan för en dryg månad sedan hade BMW en mindre, halvhemlig avtäckning av M6 Gran Coupé vid ett event i Tyskland. De få som fanns på plats passade på att dela med sig av bilen i bildform, vissa bilder dunklare än andra.

 BMW har tänkt att hålla på M6 Gran Coupé tills dess att Detroitsalongen 2013 invigs i januari men deras planering har nu gått i kras eftersom de officiella bilderna tagit sig ut på Internet via bland annat holländska autoblog.nl.

 BMW M6 Gran Coupé är ämnad för den som vill ha M-muskler i form av 560 hästkrafter i annat format än coupé- eller sedanutförande. M6 Gran Coupé är mellantinget som förenar de båda karossalternativen. Böljande linjer som hos en coupé men med enkelt insteg till baksätet som på en sedan.

 560 hästkrafter, som tidigare nämnt, hämtas ur 4,4 liter V8 med dubbelturbo. Maxvridet ligger på 680 newtonmeter. Kraften från motorn tar en sjustegad dubbelkopplingslåda hand om för att sedan föra vidare till bakhjulen. Med en tjänstevikt omkring två ton lär 0-100 km/h avverkas något långsammare än för M6 Coupé. Räkna med 4,4 sekunder eller kanske ytterligare en tiondel långsammare. Toppfarten är begränsad till 250 km/h. Utan spärr kan 300 km/h passeras.

 I vår förra artikel om M6 Gran Coupé spekulerade vi om en prislapp som passerat 1,2-miljonersstrecket. Den står vi fast vid fortfarande.

 Om några veckor har vi både fler bilder och mer information om BMW M6 Gran Coupé. Officiell sådan.