Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BMW M760Li xDriveBMW M760Li xDriveBMW M760Li xDrive
BMW M760Li xDrive

BMW M760Li xDrive officiell med V12-muskler

Nu släpper BMW bilen som den morgontrötte affärsmogulen inte kan vara utan. BMW M760Li xDrive är så snabb att privatjeten aldrig mer behöver vänta.

Även om BMW 7-serie får ett M-märke på bakluckan blir det inte någon renodlad M-bil utan en M Performance-bil, alltså steget under. Hård fjädring och skärmbreddare passar inte så bra på en limousine.

Men den dubbelturbomatade V12-motorn från M-divisionen har 600 hästkrafter och 800 newtonmeter. Tillsammans med fyrhjulsdrift och en omprogrammerad 8-stegad automatlåda ger det lyxsedanen superbilsprestanda – 0-100 km/h går på 3,9 sekunder och toppfarten är 305 km/h– om köparen väljer till M Driver's Package som tar bort fartspärren.

Extra lyxigt blir det när BMW M760Li xDrive har tillägget V12 Excellence.Extra lyxigt blir det när BMW M760Li xDrive har tillägget V12 Excellence.Extra lyxigt blir det när BMW M760Li xDrive har tillägget V12 Excellence.
Extra lyxigt blir det när BMW M760Li xDrive har tillägget V12 Excellence.

Som namnet antyder kommer M760Li xDrive endast med förlängd hjulbas, vilket ger gott om benutrymme i baksätet. Fyrhjulsdrift är praktiskt i en bil med 800 newtonmeter vid 1500 r/min. Det bidrar också till att den nya supersedanen är halvsekunden snabbare till 100 km/h än den mäktiga Mercedes S 65 AMG, vars V12-motor har ännu mer effekt än BMW:n. Den M-programmerade växellådan och den nya 7-seriens lättare konstruktion med kolfiber och aluminium hjälper också till att hänga av Mercedes motsvarighet.

Föraren lär trivas i bilen...Föraren lär trivas i bilen...Föraren lär trivas i bilen...
Föraren lär trivas i bilen...

Chassit har inte så mycket M-betoning, förutom att fyrhjulsdriften har modifierats för att ge bilen en mer bakhjulsdriven känsla. Precis vad direktören i baksätet behöver på väg till sommarresidenset. Bilen får också nya, 20-tums lättviktsfälgar. Annars är chassit likadant som på ”vanliga” 7-serie. Aktiva krängningshämmare och fyrhjulsstyrning är standard.

... liksom direktören i baksätet.... liksom direktören i baksätet.... liksom direktören i baksätet.
... liksom direktören i baksätet.

M Sport-avgassystem med ”låta-högt-läge” och blå bromsok på 19-tumsskivorna tillsammans med ett subtilt bodykit bidrar till att bilen syns och hörs i omgivningen.

Pris och säljstart är ännu inte officiellt, men den lär inte bli billig. Redan lillebror 750Li xDrive med V8-motor kostar dryga 1,1 miljoner i basutförande.