Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BMW M8 får över 650 hästkrafter

BMW har släppt lite nya bilder på M8 som får över 600 hästkrafter. I Competition-utförandet sägs det bli över 650 hästkrafter.

Nya BMW 8-serie är redan presenterad, både som coupé och som cabriolet. Därmed återstår ”bara” M-versionen av nya åttan, och då pratar vi inte om någon M Performance-variant, som redan har presenterats, utan om en riktigt M-bil med allt vad det innebär.

Denna prestandaversion presenteras inte i dag, men snart och marknadslanseringen sker under 2019. För att folk inte ska glömma bort modellen redan innan den får gå på uppvisning har BMW släppt nya bilder på den – i maskerat utförande, precis som tidigare.

Det nya är alltså inte bilderna utan att BMW skriver att M8 Coupé får över 600 hästkrafter, det vill säga fler hästar än i nya M5 som den delar mycket teknik med, bland annat M xDrive-fyrhjulsdriftssystemet som tillåter föraren att ställa in drivning på enbart bakhjulen. Dock ska M xDrive-systemet har finjusterats för att passa M8:ans karaktär som ju blir annorlunda än prestandasedanen M5. Andra detaljer som har anpassats är exempelvis den elektromekaniska styrservon.

Vad BMW inte berättar men som det finns obekräftade uppgifter om på Internet är att, precis som med M5, kommer M8 i ett så kallat Competition-utförande. Den sägs få över 650 hästkrafter vilket kan jämföras med M5 Competitions 625 hästkrafter.

BMW M8 Coupé kommer att få två syskon i M8 Cabriolet och M8 Gran Coupé. Sistnämnda såg vi som konceptbil tidigare i år.

LÄS MER: Provkörning av nya BMW M5