BMW, Mini och Rolls-Royce återkallar

BMW har upptäckt att vattenpumpen på vissa modeller kan vara otät och därmed väljer man att återkalla drygt 9000 bilar av märkena BMW, Mini och Rolls-Royce. Några få bilägare i Sverige berörs.

Det är höljet på vattenpumpen på V8- och V12-versionerna av BMW 5-serie, 6-serie, 7-serie, X5 och X6 samt Rolls-Royce Ghost och Mini med bensinmotorer och turbo, alltså Cooper S och John Cooper Works, som kan bli otätt och leda till kylvätskeförlust.

 Därför väljer nu BMW att återkalla berörda modeller för att åtgärda det potentiella problemet.

 Totalt rör det sig om 4700 BMW-modeller världen över, tillverkade mellan mars och augusti 2011, 4500 Mini-modeller tillverkade mellan mars och april 2011 samt en handfull Rolls-Royce Ghost.

 I Sverige berörs endast åtta BMW-ägare samt 18 Mini-ägare, men ingen Rolls-Royce-ägare eftersom inga Ghost har sålts i vårt land.

 Berörda BMW- och Mini-ägare kommer att få ett brev hemskickat där de ombeds besöka sin verkstad. Åtgärden består av utbyte av vattenpump utan kostnad. Bytet på Mini-modeller tar ungefär en timme medan det tar en och en halv timme på BMW-modellerna.

 Alla aviserade återkallelser som vi har skrivit om kan du ta del av här.