Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BMW Pininfarina Gran Lusso CoupéBMW Pininfarina Gran Lusso CoupéBMW Pininfarina Gran Lusso Coupé
BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé

BMW och Pininfarina bygger konceptbilen Gran Lusso Coupé

Tro’t eller ej men BMW och Pininfarina har aldrig haft med varandra att göra, fram till nu. Snart visas nya konceptbilen Gran Lusso Coupé som väcker nytt hopp om en comeback för 8-serien.

Om du planerar att besöka den snobbigaste av de snobbiga bilutställningarna – Concorso d’Eleganza Villa d’Este vid Como-sjön i Italien nästa vecka kommer du att kunna bevittna något historiskt. BMW och italienska designhuset Pininfarina har aldrig tidigare haft något med varandra att göra officiellt men vid Como-sjön kommer de att ställa ut konceptbilen Gran Lusso Coupé.

 Än så länge får vi bara se tre skisser som avslöjar ganska lite om bilen. Namnet och bilderna talar om att det handlar om en stor coupé och emblemet på takstolpen avslöjar att coupén drivs av en V12-motor. Känns detta igen? De flesta kommer genast att tänka på 1990-talets giganter 850i, 850 Ci och 850 CSi – kort sagt 8-serien. 8-serien, som även fanns med en lite plånboksvänligare V8, är en modern klassiker som än så länge inte har fått någon uppföljare.

 Att BMW skulle få för sig att börja serietillverka Gran Lusso Coupé är dessvärre inte så troligt om man har i åtanke att den väldigt begärliga BMW Zagato Coupé, eller cabben Zagato Roadster, som visades på förra årets Concorso d’Eleganza fortfarande inte har visat några tecken på att börja serieproduceras.