BMW på gång med modeller lyxigare än 7-serie

Snart ska BMW ha modeller som matchar Mercedes-Maybach, modeller som sett till lyx och pris hamnar mellan 7-serie och Rolls-Royce.

BMW har redan lyxbilar och superlyxbilar i sin portfölj, men steget mellan de två kategorierna är stort. Mellan 7-serie till Rolls-Royce skiljer det många tusenlappar och en hel del även i upplevd lyx. Men det ska BMW snart råda bot på, för företagets utvecklingschef Klaus Fröhlich har nyligen bekräftat att de förbereder nya lyxmodeller med prislappar på 150 000 euro och uppåt, det vill säga från 1,4 miljoner kronor och högre. Det är drygt 300 000 kronor mer än vad dyraste versionen av 7-serie går lös på (ingångspris).

Konkurrenten Mercedes har Mercedes-Maybach som ligger i just den prisklassen i form av en extra lyxig S-klass (fler är på gång, exempelvis en Mercedes-Maybach E-klass). Tidigare hade Mercedes Rolls-Royce-motsvarigheten Maybach, men den ekonomiska lönsamheten fanns inte så det märket försvann 2013.

Exakt vad BMW planerar återstår att se, men Fröhlich säger att de inte tänker göra som Mercedes-Maybach och erbjuda fyra eller fem karosslängder med olika grader av pålagd krom.

På bilden ovan ses BMW:s konceptbil Future Luxury Concept från 2014.