Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BMW Pininfarina Gran Lusso CoupéBMW Pininfarina Gran Lusso CoupéBMW Pininfarina Gran Lusso Coupé
BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé – 8-serien på väg?

Nu visas BMW:s och Pinfarinas första samarbete i sin helhet. På exklusiva bilutställningen Concorso d’Eleganza Villa d’Este visas Gran Lusso Coupé och väcker vårt hopp om en ny 8-serie.

Härom veckan avslöjade BMW och Pininfarina att de för första gången någonsin har slagit sina påsar ihop. De två veteranernas vägar har aldrig tidigare korsats men för en tid sedan bestämdes att Pininfarinas och BMW:s designers skulle hjälpas åt och bygga en konceptbil för uppvisning på årets Concorso d’Eleganza Villa d’Este i Italien. Den minst sagt eleganta bilutställningen drog igång igår och på premiärkvällen visades koncepbilen BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé.

Någon mer teknisk information än den som går att läsa på bilen – det vill säga ”V12” – finns inte. BMW och Pininfarina tycks alltså har kommit överens om att den väldiga coupén ska drivas av en V12-motor men i övrigt handlar allt om designen. Det talas om elegans och exklusivitet i kombination med muskulösa linjer och man vill särskilt framhålla den klassiska hajnosen som på Gran Lusso är ovanligt påtaglig och framåtlutad. Även om Gran Lusso bär många BMW-typiska linjer syns det tydligt att en extern partner har varit med i formgivningen, och är det bara vi som tycker att den påminner lite om Volvo Concept You?

En eventuell, men från BMW:s håll icke nämnd produktionsbil i stil med Gran Lusso, skulle passa bra på toppen av BMW:s modellprogram under namnet 8-serie. Det har talats om en ny 8-serie i många år men BMW har inte visat något konkret förrän nu och vi hoppas så klart att det är ett tecken på att åttan är på väg.