Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100329-bmw-registrerar100329-bmw-registrerar100329-bmw-registrerar
100329-bmw-registrerar

BMW registrerar nya namn

BMW har registrerat ett gäng nya modellbeteckningar och i bästa fall ger de oss en föraning om vad BMW har på gång. De nya namnen i1, i2, i3, i4, i5, i6, i7, i8, i9, E1, E2, E3, E4, E5, E6, E7, E8, E9 visar att BMW tänker litet och eldrivet.

BMW-entusiasterna på bmwblog.com har luskat ut att BMW nyligen har registrerat ett helt gäng nya modellbeteckningar. Det ska påpekas att biltillverkare ofta registrerar namn som slutligen aldrig används. Registreringarna görs ofta ”utifall att…”, helt enkelt för att hindra konkurrenterna från att ta namn. Det kan också göras för att förvirra journalister och andra nyfikna. Men om vi lägger källkritiken åt sidan för en stund och tittar på de senaste modellbeteckningarna som har registrerats av BMW så ser det ut som att det kommer att hända mycket.

Enligt bmwblog.com har BMW registrerat namnen i1, i2, i3, i4, i5, i6, i7, i8, i9, E1, E2, E3, E4, E5, E6, E7, E8, E9 samt M 50 d, Urbanic, Gran Coupe, Compactive och Compactive Tourer. BMW-bloggarna har dessutom fått tag i en insiderkälla som berättar lite om vad alla namnen står för.

i-serien är den sedan länge omsusade stadsbilsfamiljen som BMW är i full gång att utveckla. i-seriebilarna kommer enligt de senaste rapporterna att dela plattform med nästa generation Mini och blir därmed de första framhjulsdrivna BMW-modellerna. Urbanic är enligt BMW-källan ett namn på ett särskilt utförande av i-bilarna, ungefär som dagens M-paket. e-beteckningarna kommer att användas som tillägg på de kommande elbilarna. e-namnet ska främst användas på de mindre modellerna medan de större blir hybriddrivna och därmed kallas Active Hybrid.

M 50 d uppges vara namnet på en ny dieselmotor med inte mindre än tre turboaggregat. Den nya motorn ska användas i 5-serien och de större modellerna. Nya 6-serien som väntas inom kort kommer att få den nya motorn. Gran Coupe sägs vara namnet på en kommande fyradörrarscoupé baserad på nästa 6-serie. En konkurrent till Mercedes CLS med andra ord. Compactive och Compactive Tourer är enligt bmwblogs källa möjliga namn på sportiga crossoverversioner av 1- och 3-serien.